Online magazineThe Reload Issue

De deur naarNarnia

Waar kinderlijke moestuintjes transformeerden in macarons met zalm, veranderde Arturo Dalhuisen (31) van een klein jochie met een liefde voor verse producten tot chef de cuisine van fine dining restaurant The White Room by Jacob Jan Boerma. “Je moet ergens wel een beetje een vakidioot zijn in de keuken.”

Read more

Verliefd opvuurvliegjes

Of het nou om een campagne met een oudere dame of een gek oorbelletje gaat: sieradenmerk IVY & LIV wil koste wat het kost onderscheiden. Wanneer bekend modeland met je wegloopt en uitbreiding naar Londen een feit is lijkt dat toch aardig gelukt, maar eigenaresse Fleur Osterholt (30) blijft liever bescheiden: “God nee, ik ben allesbehalve starstruck.”

Read more

De kunst vanhet swipen

Waar Tinder nog wel eens een
onaangename vleeskeuring kan zijn valt
over de kunstapp Finchy niks te klagen –
het principe is hetzelfde (swipen tot iets
je bevalt) maar de uitkomst is aanzienlijk
anders: bij een match sleep je geen date
in de wacht, maar een splinternieuw
kunstwerk.

Read more

AtelierAnna + Nina

In een klein monumentaal pand aan de Reguliersgracht is een nieuwe vestiging van de Amsterdamse concept store ANNA + NINA geopend. Atelier ANNA + NINA focust zich op sieraden van exclusieve merken, zoals het New Yorkse Catbird en het Japanse Jennie Kwon en van eigen bodem labels als Sam en Haas en van Bibi van der Velden. Anders dan […]

Read more

Meet Lucis‘s werelds eerste ‘sociale’ lamp

Even schudden om in- en uit te schakelen; de Lucis lamp heeft meer dan 80 uur levensduur (en dat met maar 4 uur oplaadtijd) en werkt via touch-sensoren. De oprichters van Lucis ontworpen deze portable designlamp met de gedachte dat iedereen zelf de sfeer kan bepalen met kleur, op welk moment dan ook. De Lucis […]

Read more

Vijf vragen aan Jannekeoprichtster van Gewoon JIP.

Ik probeer met weinig woorden en een simpel kaartje tóch een waardevolle boodschap over te brengen en mensen een goed gevoel te geven.” Ontmoet Janneke Knüppe van Gewoon Jip.

Read more

OrewoetEmy Koopman

Het is het voorjaar van 1971. Kunstenaar Lucas Brandmeester verovert het hart van de mooie May maar verdwijnt daarna uit het publieke leven. Zijn afwezigheid drijft May tot wanhoop. Zijn beste vriend ruikt echter de kans om eindelijk uit Lucas’ schaduw te stappen.

Het is het voorjaar van 2002. Op de begrafenis van Lucas Brandmeester ontdekt zijn zestienjarige zoon dat Lucas zijn vader was. In zijn pogingen meer te weten te komen moet hij droombeelden aan de kant schuiven en het gestuntel van ouders onder ogen zien.

In Orewoet vertellen een alleenstaande moeder, een teruggetrokken puber en een rasopportunist over hun afwezige geliefde, vader, vriend. Ze proberen de wereld naar hun hand te zetten, maar controle en beheersing leggen het af tegen het soort verlangen dat je binnenstebuiten keert. Orewoet is een indrukwekkende roman over de vloeibare scheidslijn tussen begeerte en waanzin.

Read more

Een zeventiende-eeuwse fashionista

Daar staat ze, levensgroot, met al haar rijkdom te pronken. Haar naam is Oopjen Coppit en haar portret zal na 2 oktober gerestaureerd gaan worden door het Rijksmuseum. Het is goed mogelijk dat deze dame in haar trouwkleding – en daardoor haar beste outfit – voor ons staat. De portretten van haar en haar man Marten Soolmans kwamen van de hand van een van de grootste meesters die dit land ooit gekend heeft: Rembrandt van Rijn. Hij heeft ervoor gezorgd dat Oopjen gedetailleerd en volgens de laatste mode op het doek werd vastgelegd.

Read more

Merle Noir:zwieren door de nacht

Combineer een liefde voor kant en detail en zie daar Merle Noir, een bijzonder frisse wind in de wereld der lingerie. Achter een merknaam vol met Franse souplesse schuilt de Nederlandse Merel Zwart (24), die de aftrap van haar label liet plaatsvinden in bruisend Tokio. “’Gewoon’ de middelbare school afmaken werd door mijn ouders verplicht – ze waren toen al bang dat ik te vrijgevochten was.”

Read more

BreitnerEditorial

Breitner maakte de serie ‘Meisjes in Kimono’ in 1893-1894, geïnspireerd door de liefde voor Japan in die tijd. Zijn model was zijn jonge buurmeisje Geesje Kwak. Met drie kimono’s rood, blauw en wit, een kamerscherm en een divan maakte Breitner dertien meisjes in kimono en één naakt. Deze editorial is geïnspireerd op het werk van Breitner.

Read more
Page