Online magazineThe November Issue

EdithEditorial

Credits:
Fotograaf: Eddie Vervloet
Stylist: Gerline Hornsveld
Muah: Joyce Clerkx @Angelique Hoorn
Model: Edith @ MP Management
Assistent styling: Melle Braaksma

Read more

De beste Art & Foodplekken van Rotterdam

Één dag Rotterdam is niet voldoende om al het moois van deze stad te bewonderen. Wij selecteerden samen met CitizenM Rotterdam en Emilie Sobels de beste Art en Food hotspots, om je een heel weekend te vermaken. Uitpuffen kan ’s avonds in het CitizenM (goed bereikbaar want naast station Blaak), met een wijntje aan de bar tussen de kunst of pak een boek uit hun eigen boekenkast en kruip op de bank bij de open haard. 

Read more

Kimono’s uitde Okura-collectie

Maak dit najaar kennis met de kleurrijke verhalen van het No-theater, een van de oudste theatervormen van Japan. Het Rijksmuseum toont vanaf 21 oktober zeven uitbundige No-theater kimono’s. De kimono’s laten de veranderingen van No door de eeuwen heen zien. No-theater ontstond in de veertiende eeuw en is een gestileerde Japanse toneelvorm waarin zang, dans en muziek samenkomen. Hoogtepunt van de presentatie is een schitterende kimono uit de achttiende eeuw met geborduurde maanbloemranken op saffraankleurige met damast geweven zijde.

 

Read more

One day in ParisEditorial

Credits:
Fotograaf: Eddie Vervloet
Stylist: Gerline Styling
Muah: Joyce Clerkx @Angelique Hoorn
Model: Mae @ Ulla Models

Read more

Her name is NicoleEditorial

Credits:
Fotograaf: Taufiq Hosen
Stylist: Lana Riesebos
H&M: Marije Koelewijn @AngeliqueHoorn
Ass Fotograaf: Daniel Mulder
Model: Nicole @RPHmodelmanagement
In samenwerking met @Jones Arnhem

Read more

Mierzoet, hydraterendof transparant: ontmoet Clary Stolte

Kunstenares Clary Stolte maakt niet om het begrijpen, maar om het kijken – en dat terwijl haar werken dikwijls geen spatje kleur bevatten. Wél kauwt ze kauwgom of breidt ze uren, om er vervolgens een nieuw schilderij van te smeden. “Ik vind het knap als mensen mijn werk kopen. Ik bedoel, heb jij wel eens een schilderij van shampoo gezien?”

Read more

De kunstvan het afkijken

Je hoort en leest het elke dag: ‘Wees jezelf, wees uniek, van jou is er maar één’. De kans is inderdaad klein dat er een tweede versie van jou rondloopt, behalve als je een schaap bent en Dolly heet. Maar volledig uniek zijn, is dat niet haast onmogelijk? En is dat wel zo leuk?

Read more

De horlogemaker van LondenNatasha Pulley

De horlogemaker van Londen van Natasha Pulley, een verhaal over liefde, verlangen, erkenning en acceptatie tegen het decor van Victoriaans Londen.

Read more

Mr FoxHelen Oyeyemi

Helen Oyeyemi. Zegt deze naam je nog niets? Dan zal daar snel verandering in komen. Geboren in Nigeria, getogen in Londen, wonend in Praag. Oyeyemi is nog maar 31 lentes jong, maar heeft al een rij boeiende boeken op haar naam staan. Haar meest recente werk is een bundel met korte verhalen (What Is Not Yours Is Not Yours), maar wil je kennis maken met de wonderlijke wereld van Oyeyemi dan kun je het beste eerst handen schudden met de dashing Mr Fox.

Read more

Maartje’s steris rijzende

Als jong meisje klauterde Maartje Janse (24) al in de verkleedkist, om er de opvolgende uren niet uit te komen. Nu presenteerde ze vol lof een afstudeercollectie over digitale beeldmanipulatie, en was ze recentelijk onderdeel van MOAM Collective. “Jan Taminiau mogen ontmoeten was wel even een ‘wow…hoi’ momentje.”

Read more
Page