Online magazineThe February Issue

Dinerendoor een roze bril

Als je door Elizabeth Street loopt in Little Italy zal één ding je niet ontgaan, dat is de enorme babyroze gevel die sinds kort de straat opfleurt. Het uithangbord met een neon roze smiley kondigt dit restaurant al in de verte aan: Pietro Nolita serveert gezond Italiaans eten maar dat alles door een roze bril. “Echte mannen dragen roze, toch?” zegt trotse eigenaar Pietro Quiglia, terwijl hij de deur opent gekleed in een roze pullover.

Read more

Florerenals geen ander

Als íemand haar naam eer aan doet moet het Fleurien Dingemans zijn: haar naam is niet alleen afgeleid van bloem, haar schilderwerk is dat ook. Ze gaf haar jarenlange werk als kunstadviseur op voor het doek en penseel, precies zoals de vrouwen uit haar familie dat generaties lang ook hebben gedaan. “Als kind keek ik bij animatiefilms al naar compositie en kleuren.”

Read more

Opzoek naar veranderingKimberley Jenneskens

Deze 20-jarige Parsons student presenteerde onlangs haar 3e collectie tijdens NYFW. Ze is zo’n beetje BFF’s met de Dsquared twins en komt uit het Zuid-Limburg. Hoe dan?! Juist. Daar was ik ook benieuwd naar en dus vroeg ik haar het hemd van het lijf. Een ding lijkt in ieder geval duidelijk: Jenneskens is een charismatische duizendpoot met ambitieuze wereldplannen.

Read more

AutrementEditorial

Credits:
Fotograaf  & Concept: Aicha Abdoun
Model: Marciano Calor

Stylist: Rachael Hoogkamer

Read more

Een foto zegtmeer dan duizend woorden

Het zal je vast bekend voorkomen, de ‘what were we thinking?!’-gedachte, bij het kijken naar foto’s van vroeger. Vrolijk kijken de veel jongere versies van jou en je beste vriendinnen in de camera. Heerlijk onbezorgde, jonge koppies, maar die outfits! Dat kan toch niet?! Die vreselijke blauwe oogschaduw, tuttige jurken en amateuristisch opgestoken kapsels. Maar ondanks dat je tegenwoordig het liefst onder een steen zou kruipen met zo’n uiterlijk, weet je nog heel goed hoe blij jullie toen waren. Die avond was het allereerste schoolgala. Jullie hadden je samen opgetut en oneindig veel outfits gepast. Vlak voor vertrek nog even met elkaar op de foto, vol spanning, maar als échte jonge vrouwen. Één blik op die foto en je herinnert je alles weer.

Read more

F.A.L.L. Magazineboeken top vijf

Tom Hofland – Lyssa
Mestopes, 1877. Op zomerverlof in de grote stad ontmoet de jonge officier Gaspar Szabó de intrigerende Lyssa Boktani. Als vrouw van een rijke intellectueel introduceert zij hem in de hogere kringen van de Mestopische elite. Gaspar droomt ervan haar weg te kapen van haar man Viktor, een schuwe mensenhater. Intussen broeit er in de zonnige straten van Mestopes een ziekte die van mensen beesten maakt. Een reeks ongelukken zorgt ervoor dat Gaspar de mysterieuze Viktor Boktani daadwerkelijk ontmoet en de zomer in het teken komt te staan van de grote drie: de liefde, de vriendschap en de dood. Querido, maart 2017, €18,99

Read more

Hot MilkDeborah Levy

Broeierig, sensueel, hypnotiserend, intelligent en gelaagd. Hot Milk leest als een gedicht, zit vol polariteiten en pakkende beeldspraak. Al deze aspecten zorgen ervoor dat je tot het einde toe gefascineerd blijft, maar het is de beklemmende onderstroom die je naar de keel grijpt en niet meer loslaat.

Read more

Desiree Dolron:stof tot nadenken

Desiree Dolron reisde voor haar fotoseries de hele wereld over. Aan haar fotoseries en videowerken gaat altijd diepgravend onderzoek vooraf, die ze vertaalt naar mysterieuze en poëtische beelden. Naar aanleiding van de grote overzichtstentoonstelling van haar werk, die momenteel te zien is in het Singer in Laren, spraken we haar over transcendentie, veranderende seksualiteiten en de eenzaamheid van de fotograaf.

Read more

iNDiViDUALS trektje de wijde wereld in

iNDiViDUALS is al jaren het paradepaardje van AMFI – het modemerk, gerund door studenten, levert niet voor niets topdesigners, managers en branders af. Dat maakt het proces daarmee niet makkelijker: voor elke nieuwe collectie wordt nog keihard gezwoegd. “We doen alles zelf: van locatie tot het uitnodigen van die ene bekende Instagrammer.” 

Read more

RöntgenfotomodelVicky Francken

In Röntgenfotomodel wordt een lichaam tegen het licht gehouden. Om te onderzoeken wat eraan schort, om te bepalen waar het licht doorlaat. Het lijf blijkt sterker dan gedacht. De huid een dunne wand die in volharding niet onderdoet voor zelfhelend beton.
In tastende zinnen schrijft Vicky Francken over zowel de zintuiglijke ervaring als het abstracte denken dat daarmee gepaard gaat. Soms is het lichaam een anker, andere keren zit het in de weg, maar steeds is het een instrument waaraan we veel kunnen aflezen.

Read more
Page