F.A.L.L. Magazineboeken top vijf

10 October 2016,

Nathan Hill – De Nix
Een 700 pagina’s dikke roman over Samuel Andresen-Anderson, een mislukte schrijver die op zijn elfde door zijn moeder Faye in de steek werd gelaten en haar terugziet als ze decennia later een Donald Trump-achtige presidentskandidaat ‘aanvalt’. 

 

 

Emma Cline – De meisjes (fictie)
Hét grote debuut dat dit jaar in de USA verschijnt: klassiek coming of age-verhaal,
gesitueerd in 1969, over een meisje dat onder de invloed komt te staan van de vrouwelijke leden van een gewelddadige commune. 

samengevoegd
Maartje Wortel – Goudvissen en beton 
(fictie)
“Het is Wortel op haar best: een oneindig verhaal, een duizelingwekkende ballade, een pamflettistische overpeinzing.” – dasmag.nl
png-leeg
Dimitri Verhulst – Het leven gezien van beneden 
Liliya Dimova, ooit de muze van kunstzinnig Sofia, is inmiddels de 71-jarige weduwe van een gekrenkte schrijver. Haar laatste wens is de literaire geschiedenis van het communisme te corrigeren. 

Martijn Maurits & Dimitri Tokmetzis – Je hebt wél iets te verbergen (non-fictie)
Facebook weet bij wie je gisteren op bezoek ging De Belastingdienst zag hoe je er kwam Apple hield bij hoe lang je er bleef Samsung hoorde wat je er zei En Google wist al dat je het van plan was In ‘Je hebt wél iets te verbergen’ laten onderzoeksjournalisten Maurits Martijn (1981) en Dimitri Tokmetzis (1975) zien waarom privacy het meest
bedreigde mensenrecht van onze tijd is.