Winterin Oslo

4 February 2018,

Oslo is een van de snelst groeiende steden van Europa. De stad zindert van de energie. Tijd om deze prachtige Scandinavische hoofdstad te bezoeken.

Cultuur
Het hele jaar door worden eersteklas opera-, ballet- en theatervoorstellingen opgevoerd. Kunstliefhebbers kunnen beroemde werken gaan bewonderen in het Nationaal Museum en het Munch Museum. Daarnaast kun je ook de talrijke galerieën in de stad afstruinen. Vergeet ook het Norway Peace Center niet. Kortom Oslo heeft genoeg culturele hoogtepunten in petto, ook in de winter!
Voor alle wintertips in Oslo kijk je hier.
Hotel | The Thief
Als je in Oslo bent kun je Hotel The Thief niet overslaan. Wij hebben zelden in zo’n heerlijk bed geslapen. De permanente kunstcollectie van het hotel is indrukwekkend te noemen.  Samen met voormalig directeur Sune Nordgren van het Nationale Kunstmuseum van Noorwegen aan het roer heeft het hotel unieke originele illustraties voor elk van de 116 kamers geselecteerd.
In the Thief wordt niks aan het toeval overgelaten, it’s all about the details. Een cocktail of warme chocolademelk drink je in de bar bij de openhaard. Wil je echt even helemaal zen worden duik dan de geweldige THIEF SPA in inclusief zwembad en hammam.
https://thethief.com


Restaurants
Olympen
Wil je de Noorse keuken ervaren ga dan naar Restaurant Olympen. Het interieur bestaat uit donker hout, de details zijn van koper en de zware kroonluchters passen bij de schilderijen met motieven uit Groenland en omgeving. Het menu geeft een moderne twist op de traditionele gerechten en verandert met het seizoen.

Døgnvill
Voor een lekker en niet al te duur diner ga je naar Døgnvill. Hier serveren ze de heerlijkste biologische hamburgers met verse groente en knapperig brood van de beroemde Kolonihagen Bakery. Døgnvill heeft een uigebreide selectie van verschillende Noorse bieren wijnen en cocktails. Vergeet ook zeker de  milkshake’s niet te proeven.