Vijf vragen aan Sanne Pootvan The Pillow Room

10 November 2016,

Kussens die mooi én betaalbaar zijn, die kon Sanne Poot zo snel niet vinden. Met haar nieuwe label The Pillow Room duikt ze daarom de wereld der dromen in.

Vertel eens – wat is The Pillow Room?
The Pillow Room is een splinternieuw kussenlabel. Het merk is niet alleen nieuw, het werkt ook met een nieuw concept: tijdloze basics met kleurrijke seizoen collecties, én altijd dezelfde maten. The Pillow Room hanteert drie maten waardoor je in een handomdraai een nieuwe sfeer aan je interieur kan geven. De basics blijven altijd in het assortiment, en daarnaast komt iedere zomer en winter een nieuwe collectie uit, geïnspireerd op reizen door Azië.
De collectie wordt online verkocht en in boetieks en interieurwinkels in Singapore en Nederland, waaronder Anna + Nina en de Bijenkorf.

Waar komt het idee voor The Pillow Room vandaan?
Een jaar geleden kreeg mijn vriend een baan aangeboden in Singapore en ik ging met hem mee. Tussen het solliciteren door in Singapore ben ik ons huis in gaan richten, iets wat ik altijd al leuk vond om te doen – hiervoor werkte ik voor Lovestories en Anecdote. Ik kon echter nergens mooie en betaalbare kussens vinden en dat frustreerde me. Op een vakantie in Thailand heb ik vervolgens stoffen gekocht waar ik kussens van heb laten maken. Daar werd zo goed op gereageerd dat ik dacht: “dit is het”.

Voor wie is the Pillow Room?
Kussens zijn natuurlijk niet leeftijdsgebonden, maar aangezien ik maak wat ík mooi vind, verwacht ik dat mijn doelgroep tussen de 25 en 40 jaar ligt. 

Alleen kussens verkopen – is dat al een grote bestaande niche, of is the Pillow Room daar vrij nieuw mee?
Tja, zoals ik al eerder vertelde, ik heb echt mijn best gedaan om mooie betaalbare kussens te vinden en dat is niet gelukt. Ik heb zelf tot op de dag van vandaag geen andere plek gevonden waar het zo gemakkelijk is om kwalitatief mooie kussens te kopen. Er worden natuurlijk kussens gemaakt, maar de combinatie van kwaliteit, betaalbaarheid, consistentie in maten én de basics in combinatie met wisselende collecties, maakt The Pillow Room tot een uniek concept.

Op de Facebook is hier en daar een mooie illustratie (of handgeschreven tekst) te spotten: is dat een belangrijk onderdeel het merk?
Ja zeker. Ik hou van mooie compliment cards en fijne details die net dat extraatje toevoegen. Mooie illustraties en tekstjes voegen absoluut iets toe aan het merk, je laat op een andere manier zien waar The Pillow Room voor staat.

Meer weten over The Pillow Room? Ga naar http://the-pillowroom.com/