Vijf vragen aan Lara Jansvan Crisp Sheets

19 December 2016,

Krakerig linnen in botanische prints – dat is nog maar een klein onderdeel van Crisp Sheets. Ontmoet founder Lara Jans, die haar liefde voor slaapgenot en mode besloot te combineren in een fraai interieurmerk.

Wie zit er achter Crisp Sheets?
Dat ben ik, Lara Jans, 35 jaar oud. Ik woon en werk in Amsterdam.

Op wat voor manier is Crisp Sheets onderscheidend tav andere interkeurmerken?                 Een pas verschoond bed is voor mij het ultieme slaapgenot. Ik denk dat veel mensen dat hebben. De stof van Crisp Sheets is uniek en een belangrijk aspect van het product. Het beddengoed voelt echt altijd aan alsof het net gewassen is. Het is gemaakt van krakerig, zacht katoen en het komt vrijwel ongekreukt uit de was. De stof houdt je lekker warm in de winter en koel tijdens warme zomernachten. De designs zijn allemaal met de hand geillustreerd en nadien digitaal bewerkt.

Waar komen de ideeën voor de designs voor zowel de ‘bedding’ als ‘posters’ vandaan?
Meestal kies ik eerst de kleuren uit voor de collectie en dan begin ik met illustreren. Designs waar ik over twijfel laat ik aan mijn vriend zien of gooi in een vriendinnen groepsapp; zij zijn mijn ‘critics’ heel handig en pakt altijd goed uit. Ik doe nog steeds alles voor CS alleen, dus Sales, Marketing, Logistiek, Design etc, best druk en veel; hierdoor staat soms de creatieve flow even stil. Meestal krijg ik weer nieuwe ideeën als ik op vakantie ben geweest of een dag naar een andere stad ben geweest. Nieuwe indrukken werken altijd goed bij mij. Pinterest is voor mij ook een oneindige bron van inspiratie.

Hoe vaak verandert de collectie?  Ongeveer 2-4 keer per jaar. Meestal 2 beddengoed collecties en tussendoor introduceer ik regelmatig nieuwe producten zoals kaarten en posters.

Wat wil je uitdragen met Crisp Sheets?  Heel vaak hebben mensen een prachtig ingerichte woning, maar slaan ze de slaapkamer over. Dit vind ik jammer omdat je er toch aardig wat tijd in door brengt; ongeveer 30% van je leven.Voor een relatief kleine investering kun je je slaapkamer net die persoonlijke touch geven zoals een mooi dekbedovertrek en/of wat leuks aan de muur.