SomethingFamiliar

9 September 2016,

Styliste Siriane Hunia wilde niet langer alleen toevoegen, maar ook handelen, creëren en maken. Something Familiar is het uiteindelijke product van een lange weg van uitproberen en opnieuw beginnen. De sieraden lijken allemaal zo uit de ‘natuur’ gegrepen en geven je dat warme gevoel van something familiar.

Siriane studeerde vormgeving aan de Design Academy, en kwam van daaruit in het stylingvak terecht. “Ik ben van de materialen.” Wat zoveel wil zeggen als dat ze graag aan de slag gaat met het gekozen materiaal. Daarbij laat zij zich inspireren door de pure vorm van het materiaal en bekijkt hoe dit toepasbaar/draagbaar kan worden gemaakt in de ‘echte’ wereld. 

Begin 2015 startte ze Something Familiar. Dat gevoel van iets bekends dat je graag dichtbij je wilt hebben vertaalde zich in een sieradenlijn. Daarvoor volgde zij een avondcursus edelsmeden en verwierf zo de basisvaardigheden. Daarnaast heeft ze veel technieken al doende ontdekt en eigen gemaakt. Tijdens haar cursus ging ze direct aan de slag met haar eerste ontwerpen.

De ambacht, ontwikkeling en de tijd die het kost om deze sieraden te maken zijn voor mij een inspiratie en een mooi geluid tegen de helefast fahionbeweging.

Something Familiar

Met Something Familiar wil ze graag herkenbare dingen, zoals vormen uit de technische industrie, eeren in hun bestaande vorm maar wel in nieuwe context plaatsen. De Gold Bike Chain en de Screwed by Gold oorbel zijn daar een goed voorbeeld van. Toch hoeft het niet persé zo letterlijk vertaald te worden. Het horloge heeft bijvoorbeeld een andere ‘werking’ gekregen en het pyrite kubusje, dat aan de Captured Fool’s Gold ketting hangt, is niet geslepen maar komt als één van de weinige dingen in zijn huidige vorm uit de natuur. Om deze pure vorm te (etal)eren heeft Siriane het ‘gevangen’ in 1mm dik 925 zilveren Gourmette schakel.
png-leeg
De ambacht, ontwikkeling en de tijd die het kost om deze sieraden te maken zijn voor mij een inspiratie en een mooi geluid tegen de hele fast fahionbeweging. Siriane zegt hierover dat ze het fenomeen erg jammer vind, maar het meer ziet als een reactie op voorgaande (mode)generaties. Zelf ontwerpt ze niet voor een specifiek persoon of publiek, maar neemt zichzelf als uitgangspunt. Ze heeft wel een sterk gevoel van wie haar doelgroep zou kunnen zijn.

png-leeg

Something Familiar is op dit moment verkrijgbaar via de webshop, maar is ook offline te krijgen bij Wendela van Dijk, Moise en You Are Here.

Selina Martin
Selina Martin is eigenaresse van Imago Styling & Personal Shopping service, ALTER. Daarbij is ze mede-oprichter van Waar Amsterdam Eet, werkzaam als online editor en moeder van twee kids. Via social te vinden en volgen via @selinamartin_.

Back to
Back to