Parijs in deF.A.L.L.

23 November 2017,

Niets leukers dan wanneer de dagen donkerder en korter worden, een city trip te plannen naar de stad van de liefde. Deze prachtige metropool, met eindeloos veel cultuur, geschiedenis en gezelligheid is binnen iets meer dan drie uur te bereiken met de Thalys en daarom voor velen een ideaal uitstapje voor een weekendje weg in de herfst. Heerlijk ronddwalen door de straten van Saint-Germain, Le Marais, of juist een van de grotere attracties bezoeken zoals de Eiffeltoren en het Louvre (neem een dagje extra en ga richting Disneyland!). Waar je moet zijn voor een fijne (en warme) nachtrust? Wij hebben drie favorieten voor je op een rij gezet.

The Hoxton, Paris
Foto’s boven
Alweer de vierde locatie van The Hoxton opende afgelopen zomer haar deuren. In het hart van de wijk Sentier vind je dit prachtige 18e-eeuwse hotel, ontworpen door architect Nicolas d’Orbay voor Etienne Rivié, adviseur van Louis XV. Net zoals bij de andere locaties van The Hoxton, draait het om de beleving van het gehele hotel. De kamer zijn op een prachtige (retro)manier ingericht en van alle gemakken voorzien.
Waar je wellicht gewend bent dat je ’s ochtends je eitje op kunt halen bij het ontbijtbuffet, doet ook hier The Hoxton het net anders. Als je uitgebreid wilt ontbijten kan dat uiteraard in het restaurant, maar als je nog even lekker op je kamer wilt blijven, hangt de Hoxton het ontbijt (letterlijk) aan de deur. Een zakje met een banaan, yoghurt met granola en een flesje verse Jus. In combinatie met het gratis kopje koffie op je kamer is dit wat ons betreft een ideale start van je dag!
Het restaurant Rivié is groot, mooi en serveert heerlijk eten en in de lounge kan je de hele dag terecht voor een drankje. Met een korte klim naar de eerste verdieping sta je in Jacques’ Bar, een cocktailbar met een fijne huiskamersfeer, waar vanuit het midden van de kamer de lekkerste cocktails worden geprepareerd.

The Parister Hotel
Een gloednieuwe parel. The Parister is nog geen maand geleden opgeleverd en achter de subtiele voorkant bevindt zich een prachtig nieuw gebouw met een luxehotel. De kamers (slaap een nachtje in de Junior Suite!) bieden luxe faciliteiten; een enorme badkamer met ligbad en walk-in shower. Daarnaast heeft het hotel in de kelder een prachtig nieuw zwembad met een kleine lounge, een Hamam en een mooie gym.
Verder vind je in de lobby van het hotel een prettige lounge en het restaurant welke in de ochtend het ontbijt serveert en in de avond wordt omgetoverd tot een bruisende bar waar je een lekkere cocktail kunt bestellen. 

Esprit Saint-Germain
Esprit Saint-Germain bevindt zich midden in de wijk Saint-Germain. Voor velen één van de leukste wijken van Parijs, waar je heerlijk over straat kunt wandelen en ontzettend lekker kunt eten en drinken.
Het hotel 
heeft vijf sterren en dat zie je direct bij binnenkomst. Voor luxe moet je hierheen; waar de term All Inclusive vaak een wat negatieve bijsmaak heeft, betekent het hier juist champagne en whiskey. In het Esprit hotel kun je vrijwel overal rustig zitten met een drankje. Het hotel focust zich voornamelijk op deze rust en je vindt hier dan ook geen bruisende cocktailbar, maar een fijne lounge waar je jezelf kunt voorzien van een drankje.
In deze lounge wordt in de ochtend ook het ontbijt opgediend, waarbij je diverse gerechten kunt bijbestellen. Geen zin om naar beneden te lopen en wil je lekker nog even blijven liggen? Ook dit is geen probleem. Laat het ontbijt (samen met een krantje) op je kamer bezorgen en geniet nog even heerlijk van je ochtend in bed.