Gus CrosbyChef van Sea Containers, Mondrian London

Het Mondrian London hotel opende haar deuren in 2014 en is geïnspireerd door het gouden tijdperk en de trans-Atlantische reizen. Het restaurant van het hotel, Sea Containers, is ontworpen onder leiding van Tom Dixon en bevindt zich op de begane grond. De met koper beklede hal leidt naar het restaurant met open keuken. Met uitzicht op de Theems en een voormalig gebruikte gele onderzeeër in het midden van het restaurant wordt het thema van de ‘zee’ overal doorgetrokken. Wij namen een kijkje bij Sea Containers, aten een aantal favoriete gerechten van het restaurant (de Ceviche is absoluut een aanrader!) en spraken met Chef-kok Gus Crosby.

Het menu, dat verdeeld is in drie categorieën (‘uit het veld’, ‘uit de zee’ en ‘van het land’) stelt Gus Crosby samen met inspiratie uit de seizoenen; “We veranderen het menu eens per kwartaal. Voor de keuze van smaken en ingrediënten laten we ons leiden en beïnvloeden door de seizoenen.” Verder laat Crosby zijn stijl, welke een mix is van ‘modern Brits met een Amerikaanse twist’ beïnvloeden door zijn reizen; “Op dit moment ben ik een nieuw brunch menu aan het creëren geïnspireerd op mijn recente bezoeken aan New York, Spanje en Australië.”

Één van zijn eigen persoonlijke favorieten is de Gegrilde Octopus Salade met gerookte yoghurt, ijsblad sla en zaden. “Over het algemeen weten we wanneer een gerecht een hit zal worden, maar soms worden we ook verrast. Dit gerecht hadden we vorig jaar tijden Taste of London bereidt en iedereen vond het echt geweldig. Het staat dan ook nog steeds op de kaart.

 

 


www.seacontainersrestaurant.com