Design IconsAmsterdam

4 February 2017,

Vintage liefhebbers kijken uit naar het begin van de lente: langere dagen, tulpen en… Design Icons Amsterdam! De meubelbeurs is een van de grootste events in Europa op het gebied van 20e eeuws meubeldesign en vindt plaats in het weekend van 11 en 12 februari 2017. 

De groep vintage liefhebbers groeit. Zich afzettend tegen de weggooicultuur, kiezen steeds meer mensen ervoor om te investeren in de kwaliteit van `originals`. Meer nog dan een principe, is het een kwestie van smaak. Het gevoel bij een oud meubel, verliefd worden op de vormgeving. En dat is uiteindelijk het grootste compliment denkbaar voor een designstuk: na het verstrijken van een halve eeuw tijd, nog net zo geliefd te zijn. Design Icons is de etalage van deze tijdloze klassiekers. Bang om in een museum te belanden hoeven de beursbezoekers niet te zijn; alles is ter plekke te koop en mee naar huis te nemen. 

Het is een unicum om zo’n groot aanbod vintage design onder een dak te hebben. In een tijd waarin veel handelaren van winkels overgaan op online showrooms, biedt het Design Icons weekend de mogelijkheid tot rondstruinen, proefzitten, in kastjes gluren en het persoonlijke praatje met de eigenaar die graag meer over zijn stukken vertelt. Opnieuw deze editie, zijn de stands compleet volgeboekt. Onder andere deze vaste gezichten zijn weer van de partij: De Vreugde Design, Vervlogen Jaren, De Kameleon, Ztijl, Seventies Design en Tolve uit Nederland en van buiten de landsgrenzen: o.a. Pellegrini Design en Dierbaar Design (beiden BE), Gramercy Park (DE) en Molecula (GB). 

Verwacht op de beurs: subtiele Madman stijl tot space age, van vintage koopjes tot aan objecten van museumkwaliteit en van originele interieurobjecten tot complete zithoeken. Designs van Wegner, Jacobsen, Braakman, Eames, Kalff, Sarfatti, Cadovius, Kramer, Alons.  

Locatie is, als altijd, de indrukwekkende Kromhouthal in Amsterdam-Noord. Wie de gehele 140 meter van de hal doorloopt, wordt beloond met uitzicht over het IJ en het stadscentrum. Mobiccino is present met een mobiele espressobar.  

Voor tijden, adres en andere details: www.design-icons.nl. F.A.L.L. verloot 2×2 kaarten voor Design Icons. Geïnteresseerd? Mail je naam naar info@fallmagazine.com.