De fijnste plekkenin Zuid-Frankrijk

9 June 2017,

Deze zomer een trip naar de Zuid-Franse zon gepland? Wij verzamelden de fijnste plekken om te eten en logeren, in Nice, Antibes, Eze & Cannes.

Hotel New York, Nice
In het oude centrum van Nice, aan één van de gezelligste straten die de stad kent, vind je Hotel New York, Nice. Door de centrale ligging een perfecte uitvalbasis na een dag struinen, incl. een heel fijn uitgebreid ontbijtbuffet. De kamers zijn ruim, schoon en het personeel erg aardig. Groot pluspunt: het hotel biedt daarnaast onbeperkte Wifi welke je overal waar je heen gaat, mee kan nemen on route. Het kastje laad je ‘s nachts even op en je hebt de hele dag gratis internet!
hotel-newyork-nice.com

Botanische tuin in Eze
Wanneer je een bezoek gaat brengen aan de prachtige botanische tuin in Eze – wat absoluut de moeite waard is – dan vind je onderweg naar boven een idyllisch klein wijnbarretje. Stop hier zeker even en geniet van een mooi glas wijn. Laat je daarnaast verrassen door de vele verschillende keuzen aan olijfolie (welke je ook kan inslaan voor thuis!). 

Le Grand Hotel & Five Seas Hotel, Cannes
Slaap je in Cannes, dan is de Croisette natuurlijk waar je wilt zijn. Het oudste hotel van Cannes, Le Grand Hotel dateert terug naar 1860 en is een luxe hotel pur sang. Met een prachtige tuin, een restaurant mét Michelen ster en een eigen strand plus heerlijke strandbar voor de deur kom je hier helemaal tot rust.

Wil je ’s avonds lekker ergens eten, neem dan een kijkje bij Five Seas Hotel. Hun dakterras restaurant is onlangs compleet vernieuwd en je geniet hier van de meest heerlijke gerechten van chef Arnaud Tabarec, mét uitzicht over de haven en het oude Cannes. Aanrader!

Antibes
Dit kleine, schattige dorpje mag niet ontbreken op jouw road trip als je de Cote d’Azur een bezoekje doet. Pittoreske pleintjes, kronkelende straatjes en een fantastische markt met lokale producten staan je te wachten. Ontspannen met de locals doe je bij een klein wijnbarretje op de hoek van de overdekte markt, helaas weten we de naam niet meer, maar je vindt het geheid. Hier drink je de heerlijkste wijnen en kun je rustig de hele avond blijven hangen.

 

 

Back to
Back to