Opperclaes

De beste Art & Foodplekken van Rotterdam

23 November 2016,

Één dag Rotterdam is niet voldoende om al het moois van deze stad te bewonderen. Wij selecteerden samen met CitizenM Rotterdam en Emilie Sobels de beste Art en Food hotspots, om je een heel weekend te vermaken. Uitpuffen kan ’s avonds in het CitizenM (goed bereikbaar want naast station Blaak), met een wijntje aan de bar tussen de kunst of pak een boek uit hun eigen boekenkast en kruip op de bank bij de open haard. 

Citizen M

Art top 3 van CitizenM
KUNSTHAL ROTTERDAM
Hier vind je hedendaagse cultuur en fotografie, met op dit moment o.a. de tentoonstelling ‘Peter Lindbergh – A different vision on fashion photography.
Westzeedijk 341, 3015 AA Rotterdam

png-leeg
OPPERCLAES
Opperclaes produceert onder andere kunst in openbare ruimtes; schilderijen aan gebouwen, poëzie op de muren. Zo hebben ze net een lucht-brug in het centrum van Rotterdam laten herleven.

Uitpuffen kan ’s avonds in het CitizenM; met een wijntje aan de bar tussen de kunst of pak een boek uit hun eigen boekenkast en kruip op de bank bij de open haard.

Lola’s Keuken

png-leeg
MUSEUM BOIJMANS VAN BEUNINGEN

Één van de oudste musea van Nederland; Het museum bezit een unieke verzameling schilderijen, sculpturen en gebruiksvoorwerpen. De collectie tekeningen en prenten behoort tot de beste ter wereld.
Museumpark 18-20, 3015 CX Rotterdam
png-leeg
Food top 3 van Emilie Sobels, Founder van
Hashtag Workmode,
 Rotterdam & Amsterdam
LOLA’S KEUKEN
Geïnspireerd op de Spaanse keuken serveren ze hier verrassende tapas- en pinchosgerechten die je naar hartelust kunt combineren. Het interieur bestaat uit perzikkleurige barkrukken en een groen marmeren bar. In combinatie met de verschillende kleine hapjes zorgt dat voor een vrolijk kleurenpalet.
Schiedamse Vest 56, 3011 BD Rotterdam
png-leeg
AYLA
Geopend vanaf 7 uur ’s ochtends tot middernacht, dus voor al je food cravings kun je bij Ayla terecht! Dicht bij Rotterdam Centraal is het ook nog eens super goed bereikbaar voor een 020-er op bezoek in onze mooiste Nederlandse havenstad. De muren zitten volgeklad met Arabische graffiti en er zijn fluwelen poefjes.
Kruisplein 153, 3014 DD Rotterdam
png-leeg
BERTMANS
Bertmans houdt van groenten. En ik ook. Gelukkig houden ze het wel een beetje spannend: je vind hier namelijk niet de standaard gezonde gerechten, het is net even allemaal anders. Denk aan sapjes met cashew noten, peer en tahin, of polenta frietjes.
Zaagmolenkade 15, 3035 KA Rotterdam

png-leeg

png-leeg