Blooming BergenNaar de kust in eigen land deel I

Met de warme zomerse dagen van afgelopen weken hoef je Nederland niet uit om in de vakantiesferen te komen. En wat is er nu beter om afkoeling te zoeken aan de kust, zodat je om het half uur even de zee in kunt duiken? In drie delen nemen we je mee naar verschillende plekken die ons land te bieden heeft. Te beginnen met; Hotel Blooming in de duinen van Bergen. Een hotel waar de natuur en design samen komen, waar je heerlijk kunt eten en zakelijke of creatieve meetings kan doen. 

Natuur & design
Midden in de natuur vind je één van de eerste lifestyle hotels van Nederland (locatie van de voormalige Volkshogeschool). Zoals het hotel zelf zegt; “Bij blooming kun je jezelf zijn en tot jezelf komen” en of dat kan. Het is omringd door 11 hectaren aan duinen en in het prachtige grote bos kan je uren wandelen, of maak een fietstocht naar het strand. Wanneer je het hotel binnenkomt loop je direct de grote, fijne lobby in waar je de receptie kan vinden. Aspecten van de natuur vind je direct terug in het design van blooming. De designkamers zijn van alle gemakken voorzien en er zijn 9 verschillende types; de ‘just me room’ bijvoorbeeld, voor een praktische slaapplek, de ‘roomy room’ van waaruit gezinnen het strand van Bergen aan Zee ontdekken, of ‘suite heaven beyond’ om uren in het privé-bubbelbad rond te blijven hangen. Liever iets groter? Neem dan een duik in het zwembad, óf ga even de sauna in.     
Eten
Voor een goed diner hoef je niet ver te lopen bij blooming hotel. Restaurant Vigor is ruim opgezet (met een mooie houtoven in het midden), grote ramen aan één kant die uitkijken op de tuin en het heeft een heel fijn dakterras. De ingrediënten die worden gebruikt komen zoveel mogelijk uit de eigen biologische moestuin, welke te vinden is bij blooming landgoed Het Hof, en van boeren uit de regio. Onze favorieten waren onder andere de asperges en de boederij kip. De gehele menukaart vind je hier. Drink na het eten nog even een drankje in de gezellige bar beneden. Ook ontbijten bij blooming is een groot feest, met een giga buffet kan je je (eet)geluk niet op. Wafels, pancakes, vers fruit, suikerbood, gekookte of gebakken eitjes en echt nog véél meer. 

Meetings
Ben je opzoek naar een rustgevende, inspirerende en creative omgeving voor een brainstorm, meeting of workshop? Dan is blooming hotel ook zeker een aanrader. Kies uit één van de 18 compleet op maat gemaakte meeting rooms die gevuld kunnen worden met zitzakken of transformeren naar traditionele vergaderzalen. Koffie en thee staat altijd klaar, iedereen ontvangen een fijne blooming Dopper en met de lunch kan je genieten van een heerlijk (warm)buffet. Meer info vind hier

Landgoed Het Hof en Blooming Beach
In 1946 renoveerden de studenten van ‘de Volkshogeschool’ landgoed Het Hof en lieten ze de tuin opnieuw bloesemen. Het rijksmonument werd een multifunctionele locatie; een plek om te eten, praten, trouwen, dromen, wandelen, spreken en meeten. 

Ga je richting de zee, dan kan je heerlijk eten, drinken, zonnen en relaxen bij blooming beach. Gastvrijheid, ruimte voor vergaderingen en livemuziek komen samen aan de kust.
www.weareblooming.com