Antwerpen en Maastrichtin een weekend

7 February 2018,

Wil je binnenkort een weekendje weg maar kan je niet kiezen welke stad het deze keer wordt? Maak een combi van twee steden! Antwerpen en Maastricht liggen op een kleine anderhalf uur rijden van elkaar en bieden genoeg variatie voor een paar dagen er tussen uit. Om je op weg te helpen, hier vast al een paar tips!

ANTWERPEN
Als je een dagje shoppen in de planning hebt, is Antwerpen je stad. Daarnaast heb je tal van mooie galeries, boekhandels en musea om in rond te dwalen.
MAS 
Alles over Antwerpen komt samen in het prachtige gebouw (van 10 verdiepingen hoog!), Museum Aan de Stroom. Gebruik al je zintuigen om het rijke verleden van de stad, de stroom, de haven en de wereld te ontdekken. mas.be/nl
Antiquariaat Demian Books
Hier kan je echt verdwijnen tussen de boeken. Gespecialiseerd in moderne literatuur, literaire archivalia, kunst en filosofie en bekend als ontmoetingsplaats voor schrijvers en kunstenaars vanwege de literaire tentoonstellingen die er worden georganiseerd. 
antiquariaat.demian.be
Tim van Laere Gallery
Deze galerij is inmiddels erg bekend in de wereldwijde kunstscene, met artiesten uit verschillende landen. In de afgelopen paar jaar hebben namen zoals Kati Heck, Jonathan Meese, Gelitin en Nicolas Provost de kans gehad om hier te exposeren.
timvanlaeregallery.com

Hotel FRANQ
Met de komst van Hotel FRANQ is Antwerpen een nieuw, luxueus hotel rijker. Het gloednieuwe hotel zit in een prachtig historisch neo-klassiek gebouw en was vroeger een bank. De naam komt van de Belgische Franken die hier ooit in de kluizen werden bewaard. Gelegen op een steenworp van Onze-Lieve-Vrouwe Kathedraal en de Meir, verrast FRANQ je met een combinatie van historische charme en hedendaagse urban-chique.
Vlamingen zijn Bourgondiërs en dus mag een goede bar en restaurant niet ontbreken in het hotel. Bij Restaurant FRANQ kan je genieten van een hedendaagse Frans-Belgische keuken op gastronomisch niveau. De leiding van de keuken is in handen van de gerenommeerde chef Tim Meuleneire.
Het restaurant is dagelijks geopend voor zowel ontbijt, lunch als diner.


MAASTRICHT
Een weekendje weg in eigen land. Het bourgondische Maastricht met caféetjes en terrassen op de mooiste pleinen geeft je het gevoel toch even helemaal weg te zijn.
Theater aan het Vrijthof
Voor een avond muziek, theater, cabaret, dans of musical; hier kan je voor alle disciplines terecht. 
Het is hét theater van Maastricht en zeker een bezoek waard! theateraanhetvrijthof.nl
Van Buuren
Dit gezellige eetcafé is gelegen aan het Onze Lieve Vrouwenplein. In de zomer plof je neer op het grote terras, in de winter geniet je binnen van een drankje en een goede lunch of diner (tip, bestel het Maastrichtse Zuurvlees). vanbuurenmaastricht.nl

Urban Residences Maastricht
Urban Residences combineert het beste van twee werelden. D
e vrijheid van een eigen studio of appartement, centraal gelegen aan het Vrijthof. Het pand is een voormalig historische postkantoor en heeft 19 unieke appartementen, in Alessi-stijl ontworpen door toparchitect Wiel Arets. Kies tussen een Penthouses, Maisonnette, Appartement of suite (bekijk de foto’s hier). 

Met een mooi modern en minimalistisch design en luxe inrichting (Loewe TV, Nespresso apparaat) is het de ideale plek om tot rust te komen na een dag Maastricht. Voor vragen en informatie kan je terecht bij het onwijs aardige team van Urban Residences. In het gebouw is er ook een privé parkeergarage en als je de stad wilt verkennen kan dat op een Urban fiets.
urbanresidences.com/maastricht