Wauw & Luluzet minimalisme op de kaart

9 September 2016,

Hij moet een leven lang mee gaan én je moet er heel de wereld mee kunnen overvliegen: voordat een tas van Wauw & Lulu op de markt komt is-ie op ontelbaar dingen gecheckt. Het afwerken van het eisenlijstje vergt daarmee een hoop geduld, maar echt koortsachtig worden de drie eigenaressen daar niet van. “We willen júist niet meedoen aan die over-z’n-toeren-cyclus van de mode-industrie. Rust brengt de mooiste tassen.”

Toen de mintgroene ‘Pelican Bag’ op Instagram verscheen en vooral hearteyes in de reacties opdoemden was het stiekem wel duidelijk wat de klok sloeg. Tassenmerk Wauw & Lulu maakte ‘m in samenwerking met conceptstore de Pelican Studio, en het is één van de populaire minimalistische tassen die het merk rijk is. Dat is dan ook waarom Wauw & Lulu zo’n twee jaar geleden geboren werd – vanwege de mislukte zoektocht naar dé perfecte minimalistische tas. De eigenaressen ambieerden simpelweg een tas zonder logo’s, prints of overige tierelantijnen, maar dat bleek toch lastiger dan gedacht.

Vanwege dat gemis ontstond er langzaamaan een plan bij Vanessa Malawauw (36), Raelli Malawauw (28) en Luca Knegtering (28). Buiten de gemeenschappelijke achtergrond in de modewereld is er meer wat de vrouwen bindt: zo zijn Raelli en Vanessa nichtjes. Raelli ontmoette op haar beurt weer Luca op de kunstacademie in Rotterdam, en zo ontstond er voorzichtig een klein modepact. Vanessa werkt al jaren als product- en qualitymanager en Raëlli is creative junior director bij een sneakermerk. Tot slot is Luca nu net klaar met haar studie businessmanagement aan Nyenrode, wat een berg aan gezamenlijke modekennis oplevert. Een bundeling van die kennis leverde Wauw & Lulu op, gebaseerd op de achternaam van Raëlli en Vanessa en de voornaam van Luca.

We willen júist niet meedoen aan die over-z’n-toeren-cyclus van de mode-industrie. Rust brengt de mooiste tassen.

Wauw & Lulu

De tassen van Wauw & Lulu worden geproduceerd in een klein atelier in Portugal omdat het fabriceren onder goede omstandigheden voor de vrouwen voorop staat. De edities zijn dan ook limited, zodat verspilling in ieder geval geen rol speelt. Er wordt met een vaste collectie gewerkt waar eens per jaar een nieuw model aan wordt toegevoegd. Meer dan dat hoeft ook niet van de eigenaressen – wanneer je eenmaal tijdloze tassen in je collectie hebt, is continu vernieuwen onzin. Daarnaast mogen de tassen écht wel een beetje praktisch zijn – er is immers weinig zo vervelend als een mooie, maar verschrikkelijk onhandige tas.
png-leeg
De huidige favoriet uit de collectie? “Hm, het is altijd moeilijk om te kiezen, omdat we alle modellen ook écht voor onszelf gemaakt hebben. Maar goed, op dit moment is het waarschijnlijk ‘el classico’. Zoals de naam al doet vermoeden is dat een echte klassieker. Daarom hebben we dat model ook uitgekozen voor de samenwerking met de Pelican Studio: vanwege de mintgroene kleur past zo’n exemplaar perfect bij een tropische zomer en de sfeer die de conceptstore zelf heeft. Het is een tas met mooie lijnen en een verrassende binnenkant. Daarnaast matcht-ie bij elke outfit, ook niet onbelangrijk.”

png-leeg

De toekomstdroom van de dames is om uiteindelijk internationaal te gaan: “We willen op den duur de oversteek maken naar Azië en andere werelddelen waar ze onze tassen te gek vinden. In winkels als On Pedder, een grote accessoirestore in Zuidoost-Azië, zouden we bijvoorbeeld erg graag Wauw & Lulu willen verkopen. Naamsbekendheid zoals Chanel of Celine is daarbij uiteraard een droom: niets mooier dan bekend staan om een label dat én uniek is, én luxe en tijdloze klassiekers aanbiedt.”

png-leeg

Back to
Back to