Ruigrok van der Werven,een Nederlands label met internationale allure

10 November 2016,

Denise Ruigrok van der Werven ziet geen grenzen. Na het Grafisch Lyceum en een styling tussenstop op Artemis is zij weer aan het tekenen geslagen en ontwikkelde de eerste collectie van haar tassenlabel Rv/dW. Ze heeft de ambitie om internationaal succesvol te zijn en wanneer je haar ontwerpen bekijkt zou dat zomaar eens kunnen lukken.

Onlangs lanceerde Denise haar tassenlabel in de graag geziene Hoxton Apartments aan de Amsterdamse Herengracht. Deze cosy ruimte werd opgedeeld in een expositieruimte; hier waren alle campagne beelden te zien, een cocktailbar, een koffiesalon én een presentatieruimte waar alle tassen uit de collectie op zuilen stonden opgesteld. Statig, trots en mooi uitgelicht, als ware museumstukken, stond het lederwaar te schitteren als de juwelen van koningin Alexandra in de huidige tentoonstelling van de Hermitage.

Dit alles maakte een professionele eerste indruk en dat terwijl Denise begin 2016 aan dit tassenavontuur begon! Vooruit de schetsen waren al gemaakt, maar in 10 maanden tijd wist zij deze schetsen tot leven te wekken en te presenteren aan ‘het grote publiek’.

Het liefst wil ik naar Parijs. Daar kreeg ik tijdens Première Vision al zoveel positieve reacties. De Fransen hebben oog voor een mooie tas.

Ruigrok startte haar designcarrière aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam waar zij direct al koos voor de richting mode & trends. Tijdens haar studie liep zij stage bij een tassenlabel en daar is naar eigen zeggen het eerste ontwerpzaadje gepland. Er volgde nog velen stages en een styling opleiding aan Artemis Hogeschool. Toch bleef de drang om te tekenen en te creëren en wat begon als losse doodles vormde zich later tot een eerste collectie.png-leegHaar technische achtergrond zorgt ervoor dat ze snel kan schakelen met haar fabrikant. Ze begrijpt hoe dingen moeten worden aangeleverd en doorziet het technische ontwerp. Haar creatieve kant is als de kers op de taart. Zo verzorgde zij zelf de styling van de campagne beelden. Denise is eigenlijk een melting pot van twee disciplines en vormt in haar eentje een sterk team met een duidelijke visie voor de toekomst.

Parijs, daar moet het heen, maar tot die tijd moet het label eerst maar eens een tijdje bestaan en zich verder ontwikkelen. Zo heeft Rv/dW van 24 nov. – 24 dec. een pop-up store/showroom aan de Keizersgracht. Ze kunnen meer mensen kennis maken met het jonge merk.

De lancering was dus een groot succes maar niet zonder spanningen. “Het is natuurlijk altijd de vraag of mensen ook echt komen!” zegt Denise met een opgeluchte glimlach. Gelukkig stonden de eerste gasten al om 18.45 voor de deur en om 20.30 was het een drukte van belang. Ruigrok zou zich het liefst voornamelijk bezighouden met de designkant. Deze ervaring heeft dan ook direct de belangrijkheid van een (PR) team aangekaart. “Ja, dat zou ik, wanneer financieel mogelijk, ook zo snel mogelijk uit handen geven.”

Om deze luxepositie te bewerkstelligen hangt er natuurlijk veel af van de daadwerkelijke sales. Denise heeft niet per se een vast ontwerpschema voor ogen en wil het presenteren van een nieuwe collectie graag laten afhangen van de marktvraag. U vraagt wij draaien zal ik maar zeggen. Als (tijdloos) accessoire label ben je gelukkigerwijs minder afhankelijk van de vaste modeseizoenen en gaat het veel meer om het perfectioneren van je product. Natuurlijk zijn er wel plannen om tussentijds met specials en andersoortige limited editions te komen, maar een volgende collectie is voorlopig nog even (verre) toekomstmuziek.png-leegRv/dW – Pop-up store aan de Keizersgracht 469, Amsterdam

Credits:
Photography by Imke Panhuijzen
Make-up and hair by Peter Dwars @ House of Orange
Styling by Denise Ruigrok van der Werven
Model Laïs @ Wilma Wakker

png-leeg

Selina Martin
Selina Martin is eigenaresse van Imago Styling & Personal Shopping service, ALTER. Daarbij is ze werkzaam als (online) editor, mede-oprichter van Waar Amsterdam Eet en moeder van twee kids.