Young Patrons Circle Gala 2018David Laport ontwerpt kostuums

25 April 2018,

Vorig jaar vond het eerste Young Patrons Circle Gala plaats (lees hier het interview met Sabine Baak, één van de leden van het Steering Committee). Op 1 juni 2018 is het tijd voor alweer de tweede editie van hét gala van het jaar en daar wil je bij zijn. Naast hoogtepunten uit La Bohème, Die Zauberflöte, Tristan + Isolde en Het Zwanenmeer kan je tijdens het feest dansen op de deuntjes van DJ Lo Andela en Tom Caron en Girls Love DJs.

Ontwerper David Laport en Peter Leung, choreograaf en Young Creative Associate van Het Nationale Ballet, creëren een nieuw werk voor het International Young Patrons Gala. Tijdens de tweede editie van dit gala delen opera en ballet wederom het podium in een uniek programma met optredens van Het Nationale Ballet, de Junior Company van Het Nationale Ballet en solisten die zingen bij De Nationale Opera. De nieuwe creatie, waarbij opera en ballet samenkomen, wordt gemaakt voor één sopraan en drie dansers. De regie van het International Young Patrons Gala is in handen van Monique Wagemakers. Het zaalprogramma wordt gepresenteerd door actrice Anna Drijver. 

David Laport
David Laport (1986) is een Nederlandse mode ontwerper. In 2012 studeerde hij af aan de Royal Academy of Arts in Den Haag met een indrukwekkende collectie van technisch ingenieus opgewaaide jurken, waarna hij startte als freelance designer. Tijdens Amsterdam Fashion Week in 2014 lanceerde hij zijn eigen label en het merk groeide al gauw uit tot een internationaal succes. Zo presenteerde hij in 2015 samen met VOGUE Nederland zijn collectie tijdens Paris Fashion Week en was hij verantwoordelijk voor verschillende rode loper looks van internationale sterren als Solange Knowles (MET), Sia en Jessie J. Vorig jaar heeft David Laport de prestigieuze European Woolmark Prize in Milaan in ontvangst genomen.

Peter Leung
Choreograaf Peter Leung, geboren in Londen (Verenigd Koninkrijk), volgde de dansopleiding van The Royal Ballet School en danste bij Das Bayerisches Staatsballett, Le Ballet de l’Opéra de Lyon en Het Nationale Ballet. Peter Leung is een van de artistiek leiders van het interdisciplinaire collectief House of Makers in Amsterdam. Als choreograaf creëerde hij voor Het Nationale Ballet, Van Gogh museum, museum Boijmans Van Beuningen, Kunsthal Rotterdam en culturele evenementen als Museum N8 Amsterdam, en maakte hij popvideo’s voor Go Back to the Zoo en Armin van Buuren. In 2018 maakte hij Stabat Mater, voor drie dansers en twee zangers, voor het International Bach Festival in Gran Canaria, en met House of Makers werkte hij aan Eventide, een theaterbeleving in Ostade A’dam. Sinds 2016 is Peter aan Het Nationale Ballet verbonden als Young Creative Associate.

Bekijk hieronder de after movie van vorig jaar en koop hier je kaarten voor het Young Patrons Circle Gala.

 

Back to
Back to