PAUSEConscious pop up store

Hoewel het leven steeds sneller lijkt te gaan, ontstaan er gelukkig ook tegenbewegingen. Zo verplaatst menig consument zich plots weer van online naar offline en dalen de succescijfers van zogenaamde fast fashion labels. Een organisatie dat hierop inspeelt is het originele PAUSE, een pop up concept waarbij de wij als consument kunnen verdrinken in de schoonheid van slow fashion. Dat betekent duurzaam ontwikkelde mode en kunst met een mooi gedachtengoed. PAUSE is binnenkort voor de derde keer te bezoeken in de Posthoornkerk in Amsterdam. Wij spraken met oprichters Romina en Leticia over hún verhaal.

Wat was het gedachtegoed achter PAUSE en hoe ben je op dit idee gekomen?
PAUSE is het resultaat van al onze waarden, vaardigheden en ervaringen in het leven. Toen we samenwerkten bij Pura Patria, een kwalitatief hoogstaande, duurzame mode-webshop, is het idee geboren. Hier merkten we dat we geen gepaste plaats konden vinden voor de liefhebbers van slow-fashion.We begonnen met het creëren van een ruimte voor de beste, internationaal onafhankelijke en bewuste designers in Nederland, waarbij we de consument wilden voorzien van een vernieuwende shop ervaring. Een plek waar ze letterlijk even kunnen pauzeren en hun keuzes kunnen overdenken. Voor ons beiden is het van essentieel belang omringd te zijn door kunst en mode binnen een inspirerend platform. In een ruimte waar iedereen geïnspireerd kan worden, hun keuzes kan overdenken en hun verhalen kan delen. Daarbij wilden we dat het concept net zo’n dynamisch gevoel geeft als ons eigen leven. Vandaar de keuze voor een pop-up format.PAUSE is gebaseerd op aanpassingsvermogen, dynamiek, betrokkenheid en samenwerking. Om duurzame modeontwerpen te vieren, bieden wij een speciale selectie aan merken/ontwerpers, kunst en performance aan die voor een gelimiteerde tijd tezamen op geweldige locaties bewonderd kunnen worden.

Ondertussen is dit alweer de 3de keer dat de PAUSE pop-up store zal worden geopend; hoe hebben jullie het productieproces van het event tot nu toe ervaren? En hoe hebben jullie de voorafgaande edities ervaren?
Wij houden van de productie! Vanaf de eerste editie vorig jaar – die wij zagen als een test om te kijken of het event een kans van bestaan zou hebben – tot nu, hebben wij een hoop geleerd en nog steeds liefde en verlangen om verder te leren. De keuze om Amsterdam te kiezen als eerste locatie hielp ons ook met de verkoop van het concept aan de ontwerpers en kunstenaars.In iets meer dan een jaar tijd hebben wij met een hele hoop inspirerende mensen kunnen samenwerken vanuit verschillende vakgebieden. Wij hebben geweldige brand story’s en ontwerpers ontdekt. Én gaandeweg zijn wij ons steeds meer bewust geworden dat het werk voor PAUSE ons het meest gelukkig maakt.

png-leeg

png-leeg

Als je een gevoel mag kiezen, welk gevoel zou je de bezoeker willen meegeven na een bezoek aan het PAUSE pop-up event?
Wij willen dat elke bezoeker na het verlaten van het pop-up evenement een nieuwe optimistische kijk op de wereld heeft. Wij willen ze inspireren, in contact brengen met mooie ontwerpen én verhalen wereldwijd, maar willen ze ook bewust maken van hun consumeer-gedrag.
Als de bezoeker het pop-up event verlaat met een kledingstuk, een handtas of een sieraad dat een vertaling is van hun identiteit en een blijvend onderdeel van hun leven zal vormen, zijn wij gelukkig. Wij zijn ook opgetogen wanneer ze geïnspireerd worden door de optredens en kunstzinnige installaties. Soms is inspiratie alles wat we nodig hebben om ons huidige gedachtegoed te veranderen.

 

Jullie werken samen met internationaal, bewuste ontwerpers; In hoeverre inspireren zij jullie visie en aan de hand van welke criteria selecteren jullie de ontwerpers?
Wij werken met verschillende criteria op het gebied van duurzaamheid. Hierbij moet je denken aan fair-trade merken, organische of veganistische merken en van gecertificeerde producten tot aan handgemaakte items in kleine gemeenschappen wereldwijd. Aangezien iedereen zijn eigen idee over duurzaamheid heeft geloven wij dat ieder zijn eigen voorkeur zou moeten kunnen kiezen. Zelf geen oordeel vellen, maar bijdragen aan de manier waarop wij consumeren. Met diezelfde gedachte kozen wij voor het presenteren van verschillende stijlen en genres. Wij geloven dat wat wij dragen en consumeren een letterlijke vertaling is van wie en wat wij zijn.
Alle merken waar we mee samenwerken hebben een betekenisvol concept. Hun standvastigheid en vertrouwen inspireert ons om voor hen nog beter ons best te doen en door te blijven gaan. Ondanks de tegenslagen.

 

Wat is jullie visie voor de toekomst? Bovendien hebben jullie genoemd het event naar Berlijn te brengen; zijn jullie van plan internationaal te gaan? We willen met PAUSE wereldwijd zoveel mogelijk volgers genereren en zoveel mogelijk duurzame merken en ontwerpers met hun publiek te verbinden. Daarbij willen wij hen de mogelijkheid bieden om hun verhalen te delen, hun ideeën te promoten en hun producten te laten zien en verkopen.
Wij hebben voor hen een internationaal offline platvorm gecreëerd, dat zich trekt van plaats naar plaats – net als een circus. Dus laat de show maar beginnen. “Anywhere the wind blows, we know there is space to take a moment to rethink, create, listen, believe, feel free and BE.”’

PAUSE pop-up is vanaf 30 maart tot 2 april in de Posthoornkerk in Amsterdam.