Mindshakes

Banksy’s van IranMade in Iran documentaire

10 October 2016,

 

Made in Iran is een korte documentaire over twee Iraanse street artists. De broers Icy (1985) en Sot (1991) maakten met gevaar voor eigen leven illegale muurschilderingen in hun geboortestad Tabriz en in hoofdstad Teheran. Het onderwerp: hun angst en zorgen over de Iraanse maatschappij. Hun bijnaam: de Banksy’s van Iran. Inmiddels werken ze in New York aan een internationale carrière. Het gevolg: ze kunnen nooit meer terugkeren naar hun familie en vrienden in Iran.

Het verhaal gaat over de spannende reis van de Iraanse street artists Icy & Sot. In Iran maakten de broers met gevaar voor eigen leven illegale muurschilderingen als reactie op de problemen in de Iraanse maatschappij. Terwijl Icy & Sot in Iran meerdere keren werden gearresteerd, werden ze uitgenodigd om hun werk tentoon te stellen in New York. Voor Icy & Sot een unieke kans, maar wel één die gepaard ging met een groot risico.

De documentaire is gemaakt in samenwerking met Mindshakes, regisseur Charlotte Scott-Wilson, producenten CTM Docs, OAK Motion Pictures en het Nederlands Film Festival. Met dank aan Icy & Sot.

Back to