COS onthultNew Spring by Studio Swine

7 April 2017,

Voor deze editie van Salone del Mobile koos de Zweedse modeketen COS dit jaar de Londense Studio Swine, een artistieke samenwerking tussen Japanse architect Azusa Murakami en Britse kunstenaar Alexander Groves. Deze samenwerking vertaalde zich in de installatie ‘New Spring’ – een indrukwekkende, multi-zintuiglijke beleving, die nu te bewonderen is tijdens de Salone del Mobile 2017.

De installatie centreert zich rond een zes meter hoge sculptuur, die bijna geheel bestaat uit gerecycled aluminium. De sculptuur verspreid mist-gevulde bloesems die barsten door contact met de huid, maar overleven in combinatie met getextureerde stoffen. Op deze manier krijgt de bezoeker de kans om interactief te zijn met de installatie. De vorm van de sculptuur is een afgeleide van de stad Milaan. De ontwerpers hebben zich laten inspireren door de stad die bekend staat om haar betekenisvolle geschiedenis in zowel kunst als design. Zo trok het duo inspiratie uit de Murano kroonluchters, die te vinden zijn in Milanese privé palazzo’s, en de publieke fonteinen van Italië – ook wel bekend als een van de grootste luxes die het land te bieden heeft.

Studio Swine heeft een nieuwe niche in design-objecten en communicatie ontdekt, waarbij innovatieve processen en materialen worden gebruikt om provocerende kunstwerken, films en luxurieuze producten te creëren.  “We have been inspired by the thoughtfulness of Studio Swine’s work for some time now and are so thrilled to see ‘New Spring’ coming to life.” aldus Karin Gustafsson, Creative Director of COS.

 

 

De COS x Studio Swine installatie kan worden bewonderd tijdens de Salone del Mobile. Milano van 4 tot en met 9 April 2017 in de Cinema Arti.

png-leeg

png-leeg